- Mælkebøtteblomster. Saml de gule hovedet. Sørg for ikke at få noget af den grønne bund med, den er bitter. Blomsterne kan du lave the på, eller komme 1-2 dl i brød, boller eller scones, som får en fin gul farve og en blød og fin smag.
- Brændenælder. De små nye planter med 6-8 blade smager virkelig lækkert. Saml dem med handsker på. Overhæld dem med kogende vand, så brænder de ikke mere. Og tilbered dem så som spinat eller brug dem i en suppe.
- Prøv at finde skovsyre, dens syrlige smag er fantastisk.
- Ramsløg har en let hvidløgssmag. Den kan godt ligne liljekonval, der er giftig, så tag en urtebog med dig, så du får det rigtige med hjem.
- Har du skvalderkål i bedene? Spis den!
- Vejbred er også spiselig. Se om du kan finde nogen, der vokser lidt væk fra alfarvej.
Jeg kan anbefale Anne-Mette Olesens "Spis dit ukrudt". Lad dig inspirere!
No comments:
Post a Comment